Dræn og isolering af boliger på Marmormolen

Marmormolen

128 unikke, eksklusive boliger er for nyligt blevet opført på Marmormolen i Nordhavn. Et spændende projekt, hvor Leca® 10-20 er anvendt som dræn og isolering, for at holde kælderen tør.

Marmormolen er opkaldt efter en af Frihavnens første industrivirksomheder, Marmorværket, og er en del af den ambitiøse byudvikling af Københavns Nordhavn. Marmormolen er bedst kendt for at huse det karakteristiske stjerneformede byggeri, FN Byen, som er med til at skabe et internationalt miljø med spændende arkitektur tæt på Københavns centrum.

Som nabo til FN Byen ligger Marmorbyen, der består af 259 lejeboliger. Da 128 af disse eksklusive boliger skulle opføres, blev Leca® 10-20 leveret med blæs til kælderdelen. Leca® 10-20 blev anvendt som dræn, varmeisolering og opfyldningsmateriale mellem spunsvæg og betonelementkældervæg.

Optimal logistik, flere funktioner og enkel udførelse

Bebyggelsen fordeler sig på i alt 14.000 m2 med p-kælder, hvor der er plads til 600 biler. Ved at anvende Leca® 10-20 får man et robust materiale, som opfylder flere funktionskrav, når det anvendes op mod en kældervæg. Foruden at være et isoleringsmateriale er Leca® 10-20 et effektivt drænmateriale og er derfor fordelagtigt i et byggeri som dette, der ligger tæt på vandet. Desuden tåler det høje belastninger fra eksempelvis jordtryk, og så lever det op til kravene om sidestøtte omkring drænrør af plast. 

Leca® 10-20 er et løst materiale, som let former og lejrer sig der, hvor det anvendes. Materialet krævede derfor kun ganske få håndværkertimer til indbygning i kælderen. For at holde jorden og Leca® 10-20 adskilt placerede man først et stykke geotekstil og under selve indbygningen overkørtes materialet med en lille pladevibrator, så den satte sig 10 %. 

Levering med blæs - nemt, hurtigt, enkelt

Leca® 10-20 blev leveret med vores smarte blæsebiler, der kan transportere mellem 90-100 m3 materiale pr. lastbil. På byggepladsen blev materialet blæst direkte fra lastbilen og hen til anvendelsesstedet med en slangelængde på 30-60 meter. Blæsekapaciteten er 1 min/m3. 

FAKTA


Bygherre:
By & Havn, Nordkranen, PenSam Liv 

Totalentreprenør:
NCC Construction Danmark 

Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter 

Leca® produkt:
Leca® 10-20

Leca® løsning:
Dræn

Please register your details first

Areas of interest