Kvalitetskontrol

Kontrol af indbygning af Leca® letklinker kan for eksempel gøres ved at opstille en kontrolplan som det viste eksempel:

Geoteknik, kvalitetskontrol

 

Komprimering

Leca® letklinker er et enskornet granulat. Hvis der er tilstrækkelig støtte i sider og bund, er det let at komprimere letklinker korrekt. Hvis komprimeringen af Leca® letklinkerne ønskes kontrolleret i en eksisterende eller afsluttet opfyldning, kan en af ​​følgende metoder anvendes:

1. Kotemetoden
Kotemetoden går ud på, at der tages en kote, når laget er lagt ud med 10 % overhøjde. Når lagtykkelsen måles til at være 10 % mindre, er laget komprimeret 10%. Dette er en nem og hurtig måde at kontrollere, at den forventede grad af komprimering er opnået.

2. Densitetsmetode
Dette er et felt metode til kontrolleret prøveudtag i en letklinkerfyldning. En cylinder med kendt rumfang bringes ned i fyldet (maksimalt 75 cm), og en prøve kan tages ud. Egenskaber som kornkurve, densitet og komprimeringsgrad på området kan derefter kontrolleres. Komprimeringen bestemmes som forskellen i densitet for det komprimerede og løst lejrede volumen.

3. Pladebelastning
Denne metode med måling af de ubundne lag over letklinkerne kan med fordel anvendes, da den også giver svar på pakningen af ​​de ubundne lag over Leca® laget. Normalt bruges en plade med en diameter på 300 mm. Vores erfaring viser, at en pladebelastning direkte på letklinkerne bør undgås. I sådanne tests er det vigtigt, at omkring pladen er støttende fyldning eller anden vægt til at modvirke forskydning i materialet.

Please register your details first

Areas of interest