Om Leca

Leca Danmark A/S er et Saint-Gobain-ejet selskab, som udvikler, producerer og sælger Leca® letklinker - et byggemateriale fremstillet af dansk ler, som ved brænding bliver til små, porøse kugler med en hård overflade. 

Selvom Leca® letklinker er et simpelt produkt, kan det bruges til innovative løsninger. Alene udgør letklinken blot en ekspanderet lerkugle, men kombineres flere, bliver mulighederne utallige, hvad end de skal bruges til fundament for et byggeri, under veje eller til udvikling af drænløsninger. 
Desuden er letklinkerne råvarer for blokke og elementer.

Hvad enten det drejer sig om store eller små projekter, er det vigtigt, at materialerne er nemme at håndtere, nemme at transportere og har gode egenskaber. Her er Leca® letklinker den perfekte løsning.
Vi har været på markedet i mere end 80 år, så vi ved vores produkter og løsninger dur - og de holder.

Fabrikken i Hinge

Leca fordele

Vores historie

Historie

Det vi i dag kender som Leca Danmark A/S blev grundlagt i 1938, hvor man udviklede den første letklinke. Året efter blev den første roterovn bygget, og vi har leveret letklinker til vores kunder lige siden. Som følge af Leca-organisationens høje levealder ved vi, at vores produkter virker og holder i mange år.

Produkter
Vores hovedprodukt er de ekspanderede lerkugler, der anvendes til forskellige formål, såsom infrastruktur, husbyggeri og vandhåndtering, hvor egenskaber som lav vægt, styrke, holdbarhed og varmeisolering er højt værdsat. Desuden anvendes letklinkerne i fremstillingen af blokke og elementer, som har en høj position, på flere af de nationale Leca-markeder.

Organisation
Leca-organisationen består af i alt godt 500 medarbejdere fordelt på 12 europæiske lande. Der produceres letklinker i Danmark, Finland, Norge, Polen og Portugal. Dertil har vi salgskontorer i Sverige, Storbritannien, Spanien, Tyskland, Litauen, Estland og Letland. Sammen hedder vi Leca International.

TOGETHER we BUILD for the FUTURE
Essensen af Leca-brandet er defineret som "Together we build for the future"​. 'Together'​ fordi vi inkluderer vores interessenter i alt, hvad vi foretager os. Således løses mange opgaver i tæt samarbejde mellem os som producent og designer eller bygherre. 'Future'​ fordi vi lever i en verden, der er under konstant forandring. Det er vigtigt for os, at følge med i de nyeste tendenser indenfor byggeri, teknologi, økonomi og miljø. Dem, der ikke tænker fremad, bliver ikke en del af fremtiden.

Vores bæredygtige tiltag

Vi lægger stor vægt på hele tiden at forbedre vores produktion, så vores produkter belaster miljøet mindst muligt, både under produktionen og når det er taget i brug

Læs mere
Bæredygtighed

Bliv en del af Leca - Job

Hos Leca Danmark er vores stor fokus på medarbejdertrivsel, sikkerhed og udvikling. Vi er kendt for at have kollegaer som er her i mange år, og det er vi stolte af. 

Se ledige stillinger her

Please register your details first

Areas of interest