Leca® letklinker til Statens Serum Institut

Seruminstituttet

Danmark modtager jævnligt store mængder vacciner, der skal beskytte danskerne mod Coronavirus. Covid-19-vaccinerne skal opbevares koldt, og derfor er Statens Serum Institut ved at opføre en fryse-lagerhal på Artillerivej i København.

Lagerhallen skal opføres på meget kort tid – entreprenøren var til 1. møde d. 25. marts og skulle være færdig med fundament og gulv d. 18. april. Med den meget korte tidsplan, som også inkluderede påsken, måtte de derfor tænke ekstra meget over materialevalget, for hurtigt at kunne komme videre.

Brug for en hurtig løsning

Tscherning fik entreprisen og valgte at bruge Leca® letklinker til terrændækket. Som begrundelsen for valget forklarer projektleder Kurt Eg: ”Vi har valgt at bruge Leca® letklinker, da det er meget hurtigere for os at lægge ud end flamingo, og det har sparet os for en masse tid.”

Letklinkerne blev leveret med blæsebil, og blæst til hvor de skal ligge. Fordelene ved denne leveringsmetode er flere, bl.a.: 
-    der skal kun bruges 2 personer til udlægningen
-    der udlægges ca. 1 m3 i minuttet
-    bilen kan parkeres lidt væk, så det kun er slangen der fylder på pladsen
-    man kan fortsætte andre byggeaktiviteter lige ved siden af 

”Med den meget pressede tidsplan vi arbejder under, er det strengt nødvendigt at alle processer kører ufejlbarligt,” fortæller Kurt Eg og fortsætter: ”Leca har været meget fleksible, og samarbejdet har været rigtig godt. Vi har været glade for at bruge Leca i vores projekt”.

FAKTA


Bygherre:
Statens Serum Institut

Entreprenør:
Tscherning

Løsning:
Terrændæk

Produkt:
Leca 10-20 Coated

Please register your details first

Areas of interest