Genbrug af Leca® letklinker i vejudvidelse

Genbrug

Da man i 1993 lavede den nuværende Tranholmvej, var det oven på et lag af lastkompenserende Leca® letklinker. I dag er trafikmængden øget, og derfor er man nu ved at udvide vejen.

Ved opgravning til ny vejkasse stødte man på puden af letklinker, og da man fik geotextilen af, stod klinkerne stadig stabilt. Man kunne derfor som forventet anvende disse i den nye konstruktion.

Det krævede dog lidt forsigtighed at få fjernet det ovenliggende lag af asfalt m.m. uden at skade geotextilen og få blandet jord, sand og andre urenheder i Leca® letklinkerne.

”Vi vidste, at Leca® letklinkerne var der, så det var bare at være lidt forsigtige, så vi kunne genbruge så meget som muligt.” fortæller Niels Ottesen, formand hos Arkil A/S, og fortsætter: ”Letklinkerne var ligeså fine da de blev gravet fri, som da de blev lagt der – for 26 år siden.”

De gamle letklinker blev bredt ud i bunden af vejkassen og ca. 4700 m³ Leca® letfyld blev leveret og lagt ovenpå.

Niels Ottesen fortæller, at han flere gange tidligere har brugt Leca® letklinker under både små veje og motorveje. "Det er et godt produkt, fordi det ikke ændrer sig – hvis det bliver pakket ordentligt ind, kan det holde i virkelig mange år."

FAKTA


Bygherre: 
Aalborg Kommune

Entreprenør: 
Arkil A/S

Leca® produkt: 
4700 m³ Leca® letfyld

Leca® løsning: 
Lastkompensation

Please register your details first

Areas of interest