Københavns Lufthavns største projekt nogensinde med udvidelse af Terminal 3

Københavns Lufthavn - Leca levering

Københavns Lufthavn har gennemført sit hidtil største enkeltprojekt, en udvidelse af Terminal 3 mellem Gate C og B. Kontrakten for projektet blev underskrevet i marts 2019 mellem lufthavnen og entreprenøren Per Aarsleff A/S, sammen med Cowi A/S, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Zeso Architects. 


Formålet med samarbejdet var at udvikle et projekt, der ville føre til en udvidelse af den eksisterende terminal med hele 60.000 kvm nybyg og 11.000 kvm ombygning. Byggedirektør Christian Poulsen fra Københavns Lufthavn havde lagt stor vægt på at skabe en terminal, som passagererne ville huske og tale om. Terminalen skulle udnytte dagslyset bedre, og passagererne skulle kunne opleve flyene, som passerer forbi udenfor.

Når man bygger på et projekt som samtidig er en fungerende arbejdsplads, er der generelt meget store krav til de logistiske løsninger. Når det samtidig er en lufthavn som er underlagt særligt strikse regler for transport ruter på området og selvfølgelig sikkerhed, får de udførende kræfter ekstra store udfordringer. Aarsleff A/S havde oprindeligt valgt at benytte sø-sten i deres bundopbygning, men efter nærmere beregninger og overvejelser af den totale projektøkonomi, miljø og løsning, faldt valget på Leca® letklinker. Ved at anvende Lecas leveringssystem hvor materialet, via fleksible slanger, kan blæses direkte ind ved hjælp af trykluft, blev det muligt at bruge meget lidt plads, begrænse behov for personale og undgå, at skulle lægge beslag på hverken kran eller maskiner. 


Ud over den nemme indbygning giver Leca letklinker en garanteret hulrumsprocent på mindst 40% hvad enten man skal bruge det til ventilering eller tilbageholdelse af vand. I øvrigt er der blevet fyldt Leca Letklinker imellem betonvægge og sekantpælene, som ellers kan være svært at få fyldt op, og med sine lette og kapilar brydende egenskaber også sikrer bygningen imod vand og jordtryk.
 

FAKTA


Lokation:
Københavns Lufthavn

Bygherre:
Lufthavne A/S

Total Entreprenør:
Per Aarsleff A/S

Projekt:Udvidelse af Terminal 3 

Leca® produkt:
Leca® 10-20 Coated

Mængde:
8.000 m3

Please register your details first

Areas of interest