Mød en medarbejder: Bo Pedersen

Bo

Bo Pedersen arbejder som elektriker hos Leca Danmark. Ud over Bo består el-afdelingen af 2 fastansatte elektrikere samt en elektrikerlærling. 

Hvad laver du ved Leca Danmark?

”Vi holder fabrikken kørende elektrisk. Vi reparerer fejl og mangler. Vi står faktisk til rådighed 24/7 - hvis der er brug for mig kl. 3 om natten, så kommer jeg og hjælper. Produktionen kører jo døgnet rundt, året rundt - kun afbrudt af 2 årlige vedligeholdelsesstop - ét om sommeren og ét til jul - så der er slid på produktionsapparatet og dermed hele tiden noget, der kan gå i stykker.” 

Bo fortæller, at der under vedligeholdelsesstoppene ofte er ekstra travlt, da der kommer mange eksterne håndværkere, og der skal bruges strøm alle steder. Mange kommer igen år efter år og er kendte på fabrikken, men der kommer også nye folk hver gang, og de skal have hjælp til at finde ud af, hvor og hvordan alting er.

Hvis de har tid, hjælper Bo og hans kolleger også ved nybyggeri, men oftest bruges der eksterne elektrikere til sådanne store projekter. De fastansatte skal kun tage sig af de daglige vedligeholdelsesopgaver.

”Vi overvåger alle installationer på hele fabriksområdet på vores computere og får besked, når der er en fejl. Vi kan se det hele: Lergraven, lerladen, ovnene, siloer, spritanlæg og så videre. Når der bliver foretaget ændringer i maskiner og installationer, går vi efterfølgende ind og retter det i vores computersystem, så det hele tiden er opdateret.”

Vi kører også løbende eftersyn på bl.a. kompressorer, vandværk, renseanlæg, skrabere og svingbånd.

Hvor længe har du været her?

”Jeg startede i 1975, så i år har jeg 45 års jubilæum.”
 
Tingene ændrer sig hele tiden. Der kommer nye modeller og maskiner bliver udskiftet. Så der er altid noget nyt at sætte sig ind i. 

Vi havde tidligere en el-chef, der fordelte vores opgaver, men dengang var vi også flere elektrikere. Nu styrer vi det selv - er der brug for os, ringer vores telefon, og så er det bare afsted og løse opgaven.

Hvad kan du godt lide ved Leca som arbejdsplads?

”Jeg kan godt lide at der hele tiden sker noget nyt. Jeg kommer ikke til at kede mig og gro fast. Der kommer for eksempel jævnligt nye frekvensomformere, nye PLC-dele og -udstyr, nye følere. 

Ting skal opdateres eller nye modeller sættes op. Vi har hundredvis af frekvensomformere her på fabrikken, så der er hele tiden nogle, der skal ændres. Vores udstyr bliver fornyet hele tiden,” slutter Bo af.

Please register your details first

Areas of interest